Numele meu este Claudiu Popa și sunt un tipograf de a doua generație.
Tipografia este o meserie de familie la noi. Tatal meu a lucrat tipar inalt, culegator manual. M-a invatat tot ce ce era de stiut pe atunci despre caracterele de litera. Restul l-am invatat de la Academia de Arta. Duc acum mai departe mostenirea tatalui meu, ca grafic designer in industria tiparului.

Am crescut invartindu-ma prin tipografia unde lucrau parintii mei. Tatal meu lucra la tipar inalt, ca si culegator manual. Mama mea era in legatorie si asambla carti. Am ajuns sa cunosc in intregime procesul de tipar de la o varsta foarte frageda. Mi-au placut intotdeauna mirosul cernelurilor, frumusetea literelor de metal folosite pe atunci, diversitatea hartiei si maiestria celor care se ocupau cu toate astea. Mi-a placut mult sa desenez, eram talentat la asta si datorez profesorilor faptul ca am absolvit Liceul de Arta din Sibiu si in cele din urma Academia de Arte Vizuale "Ioan Andreescu" din Cluj Napoca, sectia grafica.

 

Mi-am luat licenta in grafic design insa am studiat si arta foto, arta scrisului, desenul si tehnicile gravurii. Prin gravura ma intorceam la origini caci tehnicile gravurii erau cele care au dezvoltat tiparul de care se ocupau ai mei, acasa. Desktop publishing-ul si design-ul m-au atras inca de cand am vazut primele litere pe un monitor. Am fost intotdeauna curios sa aflu cum functioneaza lucrurile si asta m-a ajutat sa sa cunosc intr-un final tot ce e legat de computere.

 

Sunt un freelancer dedicat insa in paralel lucrez ca grafic designer si in tipografie, pentru stabilitate financiara. Am lucrat intotdeauna in tipar, de la serigrafie si plotter la tipar offset si pregatire de tipar computer-to-plate. Toate aceste experiente m-au expus la o varietate de proiecte, metode de lucru si calificari pe care alti designeri nu le intalnesc de obicei. Profesional vorbind, consider ca experienta mea, varietatea acesteia si capacitatea de concentrare pe un act de creatie este punctul meu forte.

 

Ma puteti contacta pentru orice are legatura cu tiparul sau design-ul si sunt intotdeauna deschis la proiecte noi. Folositi formularul de contact sau cel de cerere de pret si va voi raspunde in cel mai scurt timp.

 

PE SCURT

In 2001 am primit Premiul Glossy Print Award pentru brosuri si cataloage cu brosura "15 ani de activitate Honterus". Salt la lucrarea premiata.

 

Abilitatile mele profesionale includ grafic design, fotografie, caligrafie, gravura, ilustratie, grafica vectoriala, prepress si suport IT.

 

Ca freelance designer colaborez cu 25 de clienti unici si intentionez sa-mi extind portofoliul.

 

 

PRODUSE
SOFTWARE UTILIZATE

Adobe Indesign

Adobe Photoshop

Adobe Acrobat / Bridge

Adobe Muse

CorelDraw

Extensis Suitcase

CoreImposition

Harlequin Torrent RIP